Interieurbeplanting Voor Horeca en Hotel

Heb je wel eens ergens koffie gedronken in een cafe waar totaal geen planten staan? Of lekker gegeten s’avonds in een goed restaurant waar de interieurbeplanting is geminimaliseerd tot nepplanten? Voor zowel cafe, restaurants als hotels en hostels zijn de voordelen van planten groot want het laat je ruimte er aantrekkelijker uitzien en verhoogd productiviteit en alertheid van het personeel. Planten zuiveren namelijk de lucht en daarbij zorgt interieurbeplanting voor minder sufheid en een verbeterde gemoedstoestand.

catering-hotel-restaurant-plantscapes-interieurbeplanting-plantenverhuur

Potten, Hangplanten en Groene wanden

Meer horecagelegenheden en restaurants zien het nut van mooie groene beplanting in. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn met neerzetten en ophangen van planten is er voor elk restaurant, cafe en bar genoeg keuze om de juiste style te ontwerpen en neer te zetten. Omdat ruimte zo belangrijke is voor restaurants, cafes en barren is het soms nodig om interieur beplanting oplossingen op maat te maken. Dit kan dan in de style en met het thema dat voor die ruimte geschikt is. Natuurlijk zijn er ook voldoende kant-en-klare binnenplanten, buitenplanten, klimplanten en hangplanten die een ruimte snel omtoveren zonder om maat gemaakt te worden. Het uitkiezen van de juiste plant en pot is redelijk makkelijk. Voor hotel en hostels met grote hoge lobby’s kan er tegenwoordig ook gekozen worden uit vele soorten groene wanden. Een groen wand, of green wall, tovert een ruimte om tot groene oase waar gasten zich snel thuis voelen door de rust en kalmte die groene muren uitstralen. Het installeren van een metershoge groene wand vereist planning en meetwerk en kost meer dan het aanschaffen van planten echter gaat een groene wand erg lang mee en zijn de onderhoudskosten minimaal omdat groene wand automatisch bewatert worden door middel van hydrocultuur. Waar groene wanden een investering zijn voor jouw horeca of hotel bedrijf zijn er ook betaalbaarder alternatieven voor saaie muren, namelijk een levende moswand. Moswanden zijn er in veel soorten en maten zoals platmos en bolmos. Moswanden worden custom gemaakt met bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo of een andere unieke create. Plantscapes ontwerpt, levert en onderhoud interieurbeplanting voor restaurants, cafe’s, barren, hotels en hostels.

Interieurbeplanting voor Routing en Help Gasten de Weg te Vinden

Planten zijn een belangrijke toevoeging aan je interieur en hun toepassing is niet alleen decoratief. Voor horeca en hospitality is het een geoptimaliseerde routing belangrijk voor jouw gasten doorloop. Dit vertaalt zich uiteindelijk in jouw bedrijfssucces. Als gasten de weg naar eetgedeeltes, bar, balie, toiletten en in- en uitgangen snel en makkelijk kunnen vinden dan hoeft jouw personeel niet constant gasten de weg te wijzen. Daarnaast vinden gasten het ook fijn als er duidelijk en instinctief routes aanwezig zijn.

kamer-verdeler-interieurbeplanting-plantscapes-routing-plantenverhuur

Met potplanten kan je makkelijk kamer creeren zonder veel ruimte in te nemen. Potplanten kunnen op de grond staan of juist op een mooie verhoging of rek. Hiermee hou je het zicht door de ruimte open en wijds terwijl je wel de gewenste doorgang creërt. Je wilt je natuurlijke lichtinval ook niet blokkeren en daarom zijn dit soort open oplossingen met potplanten een populaire oplossing voor routing en paden. Dit principe werkt goed in allerlei soorten hotel en restaurant ruimten maar ook voor open kantoren bieden losstaande potten oplossing.

Lage ruimte verdelers in langwerpige plantenbakken of potten zijn ideaal als je overzicht van de ruimte wilt houden. Je kunt immers al zittend over de interieurbeplanting heen kijken. Lage ruimte verdelers zijn er in alle kleuren en maten, net zoals de keuze aan planten die in deze lage verdelers kan worden geplant groot is. Sansevierias, philodendron, varens en gatenplanten zijn unieke planten voor zulke dividers. Dit zijn maar enkele plantvoorbeelden. Lage ruimte verdelers door middel van plantenbakken werken ook goed voor wachtruimtes en lobbies want al zittend houden jouw gasten overzicht over de gehele ruimte terwijl je toch in intieme zitplekken voorziet. Al met al geven lage plantenverdelers een mooie balans tussen privé en open.  Elke hospitality gelegenheid is uniek en Plantscapes helpt graag ontwerpen van de perfecte routing en weg-vind interieurbeplanting.

Hoge bomen en planten fungeren als eye-catcher en centraal punt in een ruimte. Een grote boom of plant van een paar meter hoog zoals de ficus, varen en bamboe kunnen als toeging tot zitgedeelte dienen. Daarnaast zijn grote planten hoge-boom-lobby-plantscapes-interieurbeplanting-horeca-hospitality-restaurant-cafe-en bomen stijlvolle aankleding en kunnen ze privacy geven voor zitgedeeltes bijvoorbeeld. De juiste pot die weer aansluit bij de rest van de aankleding is erg belangrijk. Witte potten kleden frisse interieurs mooi aan terwijl houten aankleding weer goed combineert met bruinachtige tinten. Voor elk interieur de mooiste interieurbeplanting.

Geinteresseerd in de mogelijkheden of wil je graag vrijblijvend wat informatie opvragen? Plantscapes helpt je graag. Via ons contactformulier, email of telefoon kan je ons bereiken.