Styling en Thema’s Met Plantenbakken en Potten

Planten zijn een geheim wapen om een mooi gebalanceerd interieur te ontwerpen. De groene kleuren van binnenplanten brengen rust en kalmte in de soms drukke omgevingen van kantoren, huiskamers en andere event locaties. Planten hebben ook veel gezondheidsvoordelen. Kortom, planten heb je gewoon nodig om je heen. In deze blog bespreken we hoe je potten en plantenbakken onderdeel kan maken van jouw interieur of exterieur.

Waarom potten en plantenbakken?

Potten en plantenbakken zijn voor planten wat planten zijn voor een kamer of ruimte; Ze maken het ontwerp en de styling af. Het is een (betaalbare) finishing touch. Met de juiste grootte van de kantoor-event-plantscapes-potten-planten-interieurbeplanting-plantenbakkenplantenpot hou je de plant gezond en de kluit vochtig terwijl de kleur van de pot een extra boost geeft aan het totaalontwerp. Plantenbakken en potten zijn ook erg makkelijk en snel om te ruilen voor een nieuwe look. Zolang de pot of plantenbak maar groot genoeg en waterdicht is is alles mogelijk.

Sommige plantenbakken hebben een gat in de bodem voor overtollig water. Als dit het geval is dan is het handig om er een schotel onder zetten zodat de grond droog blijft. Vooral aardewerken potten (erg betaalbaar) hebben deze gaatjes in de bodem. Terra cotta (aardewerken) potten komen dan ook bijna altijd met een schotel.

Soorten en Maten Plantenbakken en Bloempotten

Plantenbakken en potten zijn er in alle soorten en maten. Wat belangrijk is om vast te stellen voordat je je ruimte gaat beplanten is een budget, styling/thema voorkeur en grootte. Heb je liever houten potten die iets meer rustieke style uitbeelden of juist keramieken potten om een moderne en frisse look te geven?plantenhangers-potten-hangplanten-potten-plantenbakken-plantscapes-interieurbeplanting Tegenwoordig zijn er ook veel duurzame potten beschikbaar gemaakt van bamboe, riet, rattan en andere natuurlijke materialen. Plantscapes heeft een goed oog voor al deze overwegingen en ons advies komt gratis bij elke aanvraag.

Naast materiaal en kleur is ook de vorm een belangrijke overweging. Van vierkante tot rechthoekige potten, of ronde en ovale plantenbakken.. Alles is mogelijk, wat super leuk is maar het soms ook lastig maakt om te kiezen waarbij een vastgesteld budget te hulp schiet. Betaalbare potten en plantenbakken kosten een paar tientjes terwijl mooi afgewerkte keramieken potten een aantal honderden euros kost. Dit is een belangrijke afweging. Tussen de goedkoopste en duurste potten en bakken zitten enorm veel keuze en er is voor ieder wat wils. Producenten hebben dit ook ingezien plantenhangers-hangplanten-potten-plantenbakken-plantscapes-interieurbeplantingen maken stylevolle strakke potten voor toegankelijke prijzen. Plantscapes is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in de wereld van potten en plantenbakken.

Materialen Plantenbakken en Bloempotten

De volgende materialen worden veel gebruikt en heeft Plantscapes in het assortiment: Keramiek, kunststof, metaal, bamboe, rattan, riet, aardewerk of terra cotta, fiberstone, fiberclay, cement en zandsteen.

Potten van terra cotta en klei hebben een aantal voordelen zo zijn aardewerken potten UV bestendig, watervast en bestand tegen vorst. Je kunt aardewerken potten of makkelijk schoonhouden door middel van wat water met zeep. Bijkomend voordeel is dat aardewerken potten vaak het voordeligst zijn, een mooi nostalgisch en hippe indruk geven en makkelijk te vervangen zijn mocht er ook eentje breken. Een ander bijkomend voordeel is dat je de scherven van een gebroken aardewerken pot kunt gebruiken als bodem in een andere pot er hiermee de plant wat hoger kan zetten.

Keramieke potten en plantenbakken zijn geglacuurde aardewerken potten wat keramiek duurder maakt dan aardewerk. Keramieke potten zijn er in alle kleurenindoor-pottery-keramiek-plantscapes-interieurbeplanting-potten-plantenbakken van de regenboog.. en beyond.

Betonnen of cementen plantenbakken en potten zijn duurzame, stevige potten die niet snel van hun plek komen. Sommige plantenbakken en potten zijn ook gemaakt van een deel beton of cement aangevuld met glasvezel, zand en gemalen steen. Deze hybride vormen van beton en cement heten bijvoorbeeld fiberstone, fiberclay en ficonstone. Plantscapes werkt graag met deze soorten potten en plantenbakken omdat het duurzaam, stevig en geschikt voor zowel binnen als buiten is. Ficonstone en fiberstone zijn onderhoudsarm, hebben een tijdloze uitstaling, hoge kwaliteit en zijn redelijk licht van gewicht.

Sandstone potten en bakken zijn gemaak van sterke polyhars, steenpoeder en kleurpigment. Deze combinatie van materialen maakt de plantenbak sterk met oog voor fijne, dunne lijnen. Sandstone is ideaal voor ronde vormen en geschikt voor zowel binnen als buiten.

Bamboe potten en plantenbakken zijn een nieuwe toevoeging aan het assortiment. Bamboe is duurzaam omdat het zo snel groeit. Potten van bamboe zijn stevig, watervast en gaan lang mee.bamboo-schaal-pot-plantenbak-plantscapes-event-verhuur-expo-trouwerij-functie-feest-thema - kopie

Kunststof plantenbakken en potten zijn lichtgewicht, makkelijk te verplaatsen en breken niet zo makkelijk waardoor het stevige potten zijn. Kunststof is bestend tegen vorst en hoge temperaturen. Kunststof potten en bakken hebben een aantal voordelen als plantenbakken omdat deze snel te verplaatsen zijn, makkelijk handelbaar en hufterproof. De potten zijn wel erg licht dus soms moet je de potten verzwaren voor buitengebruik.

Interieurbeplanting met een mooie duurzame pot en bak is belangrijk. Plantscapes kiest altijd het meest duurzame alternatief voor jouw kantoorbeplanting en eventbeplanting.

Plantenhangers en Hangplanten 

Planten die aan het plafond worden opgehangen door touw, riet of ander materiaal zijn trendy en hebben een duidelijke comeback gemaakt van toen ze enorm populair waren in de jaren ’70. Overal zie je hangplanten voorbij komen, zoals in restaurants, cafe’s, hotels en kantoren. Deze trend van hangplanten en plantenhangers is een goed voorbeeld van hoe planten functioneel en trendy een ruimte kunnen aankleden. De mand is vaak van jute of riet en is meestal waterdicht. Als dit niet het geval is dan is het zaak om voorzichtig water te geven of de plant even uit de plantenhanger te halen en ergens apart water geven.

Hangplanten brengen sfeer op kantoor, event, trouwerij, expo of bij welk interieur dan ook. Je kunt hangplanten overal hangen zoals voor het raam, in een hoekje of ergens om een ruimte op te breken. De meeste hangplanten komen uit tropische gebieden waar ze al klimmend het oerwoud vergroenen en hangplanten zijn er in vele soorten en maten. Van vetplanten tot cactus en van klimop tot pannekoekenplant. hangplant-blog-plantenbakken-en-potten-plantenverhuur

Als interieurbeplanting zijn hangplanten ideaal. Plantscapes gebruikt ze dan ook maar al te graag als event- en kantoor styling. Een paar bekende hangplanten zijn de scindapsus, hedera, pannekoekenplant, lipstickplant, rhipsalis en erwtenplant.

Plantscapes verhuurt en leased interieurbeplanting en buitenplanten aan bedrijven en kantoren, evenementen, trouwerijen, hotels, restaurants, cafe’s, horeca, winkel en retailers. Daarnaast focusen wij ons op zakelijke events zoals expo’s, beursen en functies. Onze interieurbeplanting wordt standaard verhuurt met plantenbak of pot. Wil je graag een exclusieve planten of pot? Voor een kleine meerprijs kiezen we samen de pot of bak uit die jouw event, kantoor of welke thema en style dan ook goed aankleed.

planten-voor-op-kantoor-kopen-link-naar-brochure-lang

Geinteresseerd in onze interieurbeplanting diensten? Neem vandaag nog contact met ons op via ons contactformulier. Bellen of emailen kan natuurlijk ook.