Over ons

Hoe het begon

Floor en Nathan waren op een lang avontuur aan de andere kant van de wereld, waaronder Nieuw-Zeeland. Daar haalden ze inspiratie uit de groene landschappen en vergezichten. Tevens deden ze inspiratie op over het verhuren van planten en decor voor evenementen waaronder feesten, zakelijke events, bruiloften ed. Het landschap in Nieuw-Zeeland leent zich daar uitstekend voor. Bij terugkomst in Nederland besloten Floor en Nathan deze ervaringen door te zetten en meer mensen te laten genieten van de kracht van planten.

Terug in Nederland zetten wij onze ervaring met planten, decor en styling kracht bij door het selecteren van de mooiste en gezondste binnen- en buitenplanten, openen van onze plantenkas en de aanschaf van onze plantenbus.

Wij verkopen, verhuren en leasen planten waar je blij van wordt als je deze aantreft door de mooie, gezonde sfeer.

Dan is er plantenonderhoud en verzorging. Elke plant heeft zijn eigen lievelingsplek; denk aan temperatuur, hoeveelheid licht, genoeg voeding, niet te veel en niet te weinig water, luchtvochtigheid. Ons betrokken team adviseert onze klanten vanaf aanvraag tot nazorg. Planten zijn tenslotte levend en elke ruimte is anders. Onze passie voor groene omgevingen zetten wij gestaag door. In 2019 groeiden wij flink met onze interieurbeplanting en planten verhuur dienstverlening.

Visie

Gezonde mensen en een gezonde groene werk- en leefomgeving gaan hand in hand.

Plantscapes brengt balans in mens en natuur met plantlandschappen voor onze werk- en leefomgeving. Met passie, kunde en door te luisteren naar jouw wensen maken wij interieurs en events groener en gezonder.

Missie

Onze missie is om zoveel mogelijk mensen de voordelen van planten te laten ervaren.

This image has an empty alt attribute; its file name is image_8976eafc-78e7-4b2d-85da-b7d9872c5d2e.img_6287.png

PLANTENKAS

Onze plantenkas is gevestigd in Huizen.

Kom jij ons team versterken?

Wij zoeken hulp om ons team te versterken. Lijkt dit jouw leuk? Kijk dan op hier en stuur een mail naar hello@plantscapes.nl met een korte introductie van jezelf en waarom je graag ons team zou versterken.

Duurzaam ondernemen

Plantscapes zet zich in voor duurzaam ondernemen.

Plantscapes is opgericht met de mentaliteit dat al onze producten zo lang mogelijk mee moeten gaan en mens, natuur/milieu en bedrijfsvoering samen gaan. Onze diensten en producten zijn natuurlijk uit.

Planten zijn niet alleen qua uiterlijk prachtig maar planten zuiveren ook de lucht. Hoe meer groen, hoe beter. Dit uit zich in meerdere aspecten:

Regenwater

Voor het bewateren van onze planten gebruiken wij uitsluitend regenwater. Dit regenwater is stroomt na het bewateren weer terug als grondwater naar de sloot.

Toeleveranciers

Plantscapes leveranciers en kwekers worden door ons zorgvuldig geselecteerd. De planten worden zo duurzaam mogelijk gekweekt. Echter is dit proces niet zo makkelijk als het lijkt. Onze kwekers investeren in zonnepanelen, duurzaam watermanagement en biologische bestrijdingsmiddelen.

Plantenvoeding

De plantenvoeding die wij gebruiken is biologisch. Deze voeding heeft een 100% natuurlijke samenstelling en is toegestaan voor gebruik in de biologische landbouw conform. Dit zijn positieve ontwikkelingen. Plantscapes probeert geen planten in te kopen die van de andere kant van de wereld naar Nederland zijn verscheept (dit gebeurt namelijk veel te veel).

Bedrijfsvoering

Wij minimaliseren onze eigen uitstoot door, waar mogelijk, met het OV te reizen en eigen kilometers te minimaliseren. Wij combineren onderhoudsbezoeken zo veel mogelijk.