Veelgestelde vragen

Waar komt de naam Plantscapes vandaan?

Waarom planten huren bij Plantscapes?

Waarom interieurbeplanting leasen of kopen bij Plantscapes?

Zit er garantie op de planten als ze het niet goed doen?

Waar komt de naam Plantscapes vandaan?

Plantscapes is een combinatie van plant en landschap; Plantschap. Maar dan anders.

Waarom huur ik mijn planten bij Plantscapes?

Op tijdelijke evenementen, bruiloften, beursen en product lanceringen is vaak behoefte aan groen. Ons aanbod is ruim en op maat waardoor wij passende groenconcepten realiseren voor elk budget en wens.

Waarom lease/ koop ik interieurbeplanting bij Plantscapes?

Wij ontzorgen onze klanten volledig als het op keuze, installatie en onderhoud van interieurbeplanting aankomt. Van A tot Z. Door goed te luisteren naar de wensen van elke klant maken realiseren wij groenconcepten op maat. Tevens onderhouden wij de planten en bomen.

Zit er garantie op de planten als ze het niet goed doen?

Ja, wij bieden garantie die afhangt van leaseperiode. Als Plantscapes het onderhoud verzorgd dat is wisselen wij planten kostenloos om als ze het niet goed doen. Als wij het onderhoud niet verrichten dan bieden wij enkele maanden garantie na aanschaf.

Wat zijn de voordelen van een groene ruimte zoals kantoor, evenement, expo of restaurant?

Binnenplanten, ook wel kamerplanten genoemd, hebben grote groene voordelen op korte en lange termijn. Zo voldoet het aan de inrichting en aankleding van ruimtes, het vergroten van plezier en de effectiviteit, maar lost het ook praktische behoeftes op in een wijde reeks omgevingen. Maar er is meer. Zo kunnen wij een thema uitlichten door middel van speciale features, een focus leggen op ingangen en het afzetten van speciale ruimtes en plekken door plantenmuren. Planten filteren de lucht en verbeteren de luchtkwaliteit aanzienlijk. Elke plant helpt een beetje (ligt wel aan het soort!), maar het principe van vele handen maken licht werk geldt hier ook. Onze planten zien er altijd mooi uit, omdat wij er zelf voor zorgen.

Welke soorten planten verhuren jullie?

Eigenlijk alle soorten en maten wel. De meest verhuurde en populaire interieurbeplanting hebben wij meestal op voorraad, denk aan philodendron, cactussen, palmen en esdoorns. Populaire planten (en kleine bomen) zijn de grotere groene opties zoals palmen, laurier, varens, gatenplanten (philodendron monstera), cyprus, aspidistra en buxus.

Voor elke gelegenheid zijn er planten die perfect passen, denk aan de snel groeiende bamboe planten of juist de kleine cactus. De tropische pachira en de grasachtige pitrus. Hangplanten zijn een mooie eyecatcher en een groen aangeklede muur kan jouw entree enorm opfleuren. Plantscapes’ planten voorraad en kwekerij (waar wij de planten onderhouden, muziek voor ze draaien en weer klaarmaken voor een volgend avontuur) is dynamisch dus als er vraag is naar nieuwe soorten planten en potten dan gaan wij ons best doen om deze voor jouw aanvraag te krijgen. Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken.

Wat zijn de huurtermijnen en uitleen periodes?

Wij leveren planten voor 1 dag of meerdere jaren. Meestal sluiten we voor kantoren, horeca en winkels lange-termijn lease af voor minimaal 1 jaar zodat de planten hun nieuwe plekje als thuis gaan aanvoelen en de officemanager geen omkijken heeft.

Waarom doen jullie het onderhoud? Ik kan planten toch ook zelf water geven.

Iedereen kan een plant water geven. En dat is nou ook precies het probleem. Wie heeft de plant voor het laatst water gegeven? En hoeveel? Planten krijgen al snel te veel of juist te weinig water. Dit vinden ze niet zo leuk. En daarbij komen nog zaken als de mogelijkheid op schimmelziektes en omvallen. Onze ervaring is dat jij en je collega’s het meest genieten van onze plant wanneer deze Plantscapes wordt verzorgd. Wij hebben een team van getrainde ontwerpers, inrichters, watergevers, plant-whisperers die liefde hebben voor planten en graag met hun vingers in de aarde zitten.

Wat kost planten huren, leasen of kopen?

Voor korte termijn huur of terugkerende opdrachten werken wij met een vaste huurprijs voor de 1e dag. Voor elke extra dag betaal je 25% van de huurprijs. Voor prijzen kan je onze brochure of een offerte op maat opvragen.

Kan ik zelf planten en potten kiezen die ik mooi vind?

Absoluut. Ons doel is om jouw locatie zo groen en uniek mogelijk te maken aan de hand van jouw wensen.

Hoe duurzaam is Plantscapes?

Nathan heeft zijn afstudeeronderzoek gericht op ecologisch ondernemen en heeft hier een grondige basis gelegd voor hoe Plantscapes een minimale ecologische afdruk achterlaat. Wij verwachten van kwekerijen dat al onze planten op natuurlijke wijze groeien. Duurzaamheid en ondernemen in lijn met wat de aarde ons geeft, dit is topprioriteit. Van duurzame t-shirts en bedrijfskaartjes tot ecologisch kweken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor ons verantwoordelijkheid nemen voor onze uitstoot.

Zit jouw vraag en antwoord er niet tussen? Stuur een mailtje naar hello@plantscapes.nl