Binnenplanten zuiveren de lucht

Studies genoeg die de gezonde krachten en eigenschappen van interieurbeplanting en planten in het algemeen aantonen. In de jaren 90 deed NASA al samen met de Amerikaanse associatie van landschaps contractors onderzoek naar de zuiverende krachten van binnenplanten. De resultaten toonden toen al aan dat planten een belangrijke rol hebben in het verwijderen van organische chemicalien van jouw binnenlucht.

Hieronder zetten we een aantal groene groeiers die erg gezond zijn als interieurbeplanting in het zonnetje:

Planten zoals de Hedera, Asparagus en Philodendron scandens zuiveren de lucht

De lucht in jouw kamer of kantoor zit vol met giftige stoffen. Deze stoffen komen binnen via bijvoorbeeld plasticzakken tot de verf op de muren. Het gezonde effect van planten  die de lucht zuiveren van deze nare stoffen is een mooie meenemer, naast vele andere voordelen die planten in je interieur of kantoor hebben.

Hedera

Hedera klim kruip en hangplant

In de studie zijn een aantal planten specifiek voor dit onderzoek uitgezocht waaronder veelvoorkomende kamerplanten. En het mooiste is nog dat Plantscapes deze interieurplanten allemaal verhuurt en binnen 48 kan plaatsen in jouw interieur.

 

 

 

Goudpalm of Areca palm

Areca palm

Deze snelgroeiende palm zuivert de lucht en verhoogt het zuurstofgehalte. Daarnaast is de Areca palm mooi groen en valt hij goed op kantoren en evenementen. Een echte favoriet van ons dus. De goudpalm kan je bij ons huren, leasen voor korte en lange termijn. Hij kleed mooi aan bij meerdere thema’s, feestjes en is een geliefde interieurplant.

Varens

Er zijn vele soorten varens en de meeste daarvan hebben fraai samengestelde bladeren. Sommige varens wijken daarvan af, zoals de Asplenium nidus. De bladen van de Asplenium zijn enkelvoudig en staan zo ingeplant dat er een trechter ontstaat. Deze varen heeft dan ook nestvaren als bijnaam. De bladeren van volgroeide varens kunnen meer dan één meter lang worden. Zolang er daglicht is doen varens het goed. Regelmatig veel water geven helpt om de plant fit en gezond te houden. Al met al een mooie interieurplant die goed bij veel soorten interieurscenarios past.

Dracaena

Dracaena is een oude plant, want de beroemste, D. draco bij Tenerife, wordt een leeftijd van duizenden jaren toegekend. Echter twijfelen velen over de waarheid van dit verhaal. Dracaena’s houden van lichte plekken en zijn makkelijk te onderhouden.

Ficus

Ficus Moclame

De Ficus, ook wel rubberplant genoemd, heeft al lange tijd een plekje in de Nederlandse huiskamers. De naam rubberplant komt van het witte melksap dat de stam van deze bomen bevat en waaruit in de 19e eeuw rubber werd gemaakt. De ficus vertakt niet veel en is donkergroen van kleur. De ficus is een gemakkelijke kamerplant en past bij zowel moderne als nostalgische interieurs. Wij verhuren allerlei soorten ficus voor evenementen, kantoorruimtes en andere doelen.

 

Pachira

De Pachira aquatica kan uitgroeien tot een boom van wel 20 meter. Wees niet bang. Dit zal niet in jouw woonkamer gebeuren maar in Midden- en Zuid-Amerika. Pachira’s zijn super gemakkelijke binnenplanten. Hij verdraagt zowel vrij donkere als lichte plekken en kan een beetje verwaarloosd worden. Wij zorgen natuurlijk erg goed voor deze ‘watercacao’ zoals deze plant ook wel genoemd word.

Asparagus falcatus

Asparagus, de wilde asperge

De wilde vorm van de asperge is te vinden in duinlandschappen en andere buitenplekken. De asparagus is een zeer makkelijke kamerplant, want de plant kan weinig licht goed verdragen. Het bamboe-achtige blad doet het goed in moderne interieurs.

 

 

  

Het leuke is dat planten in jouw omgeving enorm veel voordelen met zich meebrengen. Plantscapes is daarom ook erg trots dat wij zoveel ‘zuurstof’ aan onze klanten mogen verhuren. Geinteresseerd geraakt in planten huren voor korte of lange termijn? Plantscapes is gespecialiseerd in planten verhuur en lease van 1 daagse evenementen tot meerjaren lease. Stuur ons een mailtje of bel.