Een selectie bekende kantoorplanten

Niet alle planten zijn hetzelfde geboren. Sommige kamerplanten passen zich makkelijker aan aan ons binnenklimaat waar de luchtvochtigheid, temperatuur en uren zonlicht nog wel te wensen overlaten. Daarom hebben wij een lijst gemaakt van de beste kantoorplanten. Deze binnenplanten zijn niet alleen laag in onderhoud, ze komen ook in verschillende maten en kunnen zich snel thuisvoelen in hun nieuwe thuis.

 Goudpalm of Areca Palm

areca-palm-kentia-goudpalm-plantenverhuur-de-beste-kantoorplanten

De goudpalm is net als alle andere palmen een sterke kantoorplant en ze worden vrij groot. Bijna alle palmen vragen om dezelfde verzorging. Als de puntjes van de plant bruin kleuren is dit geen slecht teken. In de natuur hebben gezonde palmen dit ook. Een beetje extra water geven kan in zo’n geval geen kwaad. De meeste palmen groeien in de volle zon en grote hitte.

Aspergeplant

aspergeplant-asparagus-plantenverhuur-de-beste-kantoorplanten

De asparagusplant kan met weinig licht en water toe en is een gemakkelijke binnenplant.

Graslelie of Chlorophytum

graslelie-chlorophytum-plantenverhuur-de-beste-kantoorplanten

Wist je dat deze plant als bijnaam studentenonkruid heeft? De graslelie kan bijvoorbeeld in een mandje als hangplant dienen, maar voelt zich ook goed thuis als potplant.

dracaena-drakenbloedboom-plantenverhuur-de-beste-kantoorplantenDrakenbloedplant of Dranaena

De dracaena is een bekende in de top 10 Nederlandse kamer en kantoorplanten. De dracaena is er met één of meerdere stammen afhankelijk van de teeltwijze.

slagersplant-aspidistra-plantenverhuur-de-beste-kantoorplantenSlagersplant of Aspidistra

Oorsponkelijk uit China, de aspidistra behoort tot de familie van de lelies, tulpen en hyacinten. Op de donkerste plaatsen doet deze plant het zelfs goed.

Sansevieria of Vrouwentong

sansevieria-plantenverhuur-de-beste-kantoorplantenVroeger geen moderne plant, nu wel. De sansevieria heeft een comeback gemaakt en is hip en happening. De bladeren eindigen in een vrij scherpe punt. Meestal heeft de plant gele randen aan de bladeren. Een bijna onverwoestbare plant.

Philodendron

philodendron-plantenverhuur-de-beste-kantoorplantenHonderden soorten zijn er van deze bekende plant. Wie heeft er niet eens van de philodendron gehoord? Een sterke plant maar wel met een bijsluiting. Teveel of juist te weinig water kan slecht zijn.

Zamioculcas

zamioculcas-plantenverhuur-de-beste-kantoorplantenOorsponkelijk uit oost-afrika, de zamioculcas heeft mooie helder groene bladeren. Een prachtige toevoeging op kantoor. Net als de ficus heeft deze plant leerachtige bladeren die stevig en flexibel dienen aan te voelen. Zo niet, dan is het tijd voor een beetje extra zorg en liefde.

Vetplanten 

succulents-vetplanten-plantenverhuur-de-beste-kantoorplantenSucculents worden ze in het Engels genoemd, de bekende vetplanten. Deze planten slaan waterreserves op in hun bladeren en wortels die heel langzaam worden afgedragen in tijd van droogte. Hierdoor is de vetplant a true survivor. Bekende vetplanten zijn de crassula. haworthia, aloë en de rhipsalis.

Vijgenplant of Ficus

Er is een ficus in alle soorten en maten. De ficus heeft flink wat leerachtige bladeren. Sommige hebben kleine blaadjes terwijl andere juist grote bladeren hebben.

planten-voor-op-kantoor-kopen-link-naar-brochure-lang