Wat doet Plantscapes?

Veel mensen besteden enorm veel tijd binnen in zowel huis, kantoor als andere binnenruimte. Dit is een zeer comfortable manier leven terwijl het onze interactie met de buitenwereld minimaliseert. Weinig interactie met groene natuur brengt een aantal zorgen met zich mee, waaronder grotere kans op depressie. Meer planten op kantoor heeft veel voordelen, waaronder meer zuurstof, gezondere lucht en minder ziekteverlof. Gelukkig worden meer en meer mensen zich bewust van de voordelen van interieurbeplanting zodat planten een prominentere rol krijgen in het interieur.

Planten worden steeds zichtbaarder op kantoren, hotels, restaurants, cafe’s. You name it en vaak staat er wel een plantje. Het klinkt zo makkelijk. Je zet een paar planten die je hebt aangeschaft van het lokale tuincentrum op een mooi hoekje van je kantoor en klaar is kees. Echter ligt het iets gecompliceerder want achter deze trend van interieurbeplanting zit meer denkwerk dan jij denkt. Van ontwerp tot installatie en onderhoud zit er veel tijd en kennis in het proces. Daarbij spelen variabelen als ligging, grootte en wensen van de klant een belangrijke rol.  Interieurbeplanting van een groot kantoor kan makkelijker zijn dan interieurbeplanting ontwerpen en installeren in een tochtig restaurantje dat gevestigd zit in containers bijvoorbeeld. Grote kantoorruimtes zijn vaak centraal verwarmd waardoor de temperatuur redelijk constant is. Dit is voor ons belangrijk om te weten. Grote, hoge ruimtes zijn tegenwoordig erg belangrijk en er zijn steeds meer beplantingsmogelijkheden voor wanden en muren. Neem bijvoorbeeld de lobby of ontvangsthal die soms erg hoog, hol en super licht is. Hier kan je bijvoorbeeld een mooie greenwall installeren, echter is dit een flink proces. Niet alle planten zijn geschikt voor zonnige kantoor recepties en daarom is het belangijk om een sterke plant uit te kiezen die zich daar thuis voelt. In deze grote, hoge ruimtes  zetten wij bijvoorbeeld een mooie volgroeiende plant die als eye-catcher meteen laat zien dat er aan groen gedacht is. Al deze beslissingen en kennis heeft geleid tot een totaal nieuwe tak in de wereld van de groene vingers, namelijk plantscaping.

Met interieurbeplanting haal je de natuur naar binnen. Waar in landen als Japan sommige mensen enorm goed zijn in het aanleggen van een buitenlandschapstuin, zijn interieurbeplanters juist experts in het aanleggen van een soort van binnenlandschap. In Nederland is er een ruim aanbod aan binnenplanten waardoor de keuze voor onze klanten groot is. Niet alleen het uitkiezen van de mooiste planten is belangrijk. Niet alle planten zijn hetzelfde gemaakt door moeder natuur. Om tot een perfecte plantkeuze te komen hoort het bekijken van de ruimtes. Hier analyseren wij hoeveel licht, luchtvochtigheid en tocht een bepaalde gang, kantoor of gezamelijke ruimte krijgt. Op basis daarvan zoeken wij dan samen planten uit op basis van een aantal criteria, zoals hoogte, sterkte, kleur, breedte en persoonlijke voorkeur. Natuurlijk is elk budget anders, iets waar wij ook rekening mee houden.

Plantscapes biedt meerdere diensten aan om een zo breed mogelijk pakket te kunnen leveren aan planten op kantoor, event of andere ruimte waar behoefte is aan groen, meer zuurstof of een gezondere lucht.

  • Ontwerpen en meedenken hoe jouw ruimte het beste kan worden ingericht. Wij zijn modern, creatief en luisteren goed naar jouw wensen en kijk op interieurbeplanting. Wij staan open voor nieuwe ontwerpen maar vinden het ook leuk om onze ervaring en kennis met moderne, hippe of juist traditionelere ontwerpen te delen. Plantscapes werkt met onder andere restaurants en andere horeca gelegenheden, hotels, kantoorgebouwen van alle maten, creatieve ruimtes. Noem het maar op of wij staan klaar om jouw plek met kamerplanten, groene muren en hangplanten te voorzien. Dit proces begint vaak met een bezoekje aan de locatie van een ervaren Plantscapes medewerker.
  • Selecteren van de juiste planten en potten. Uitkiezen van planten en potten kan ook een vak op zich zijn. Er zijn bekende kamerplanten zoals de philodendron, sansevieria en ficus die het ook veel plekken goed doen. Onverwoestbaar noemen sommigen deze kamerplanten wel. Dat is deels waar. Dan zijn er ook planten die een hoge waterbehoefte of tere wortels hebben en daarom met meer zorg behandeld worden. Het de juiste selectie ben je er nog niet want het is de kunst om de plant in een goede pot met toegang tot water en op de juiste plek te zetten waardoor de plant optimaal kan groeien en bloeien. Elke geselecteerde plant wordt gekozen op uiterlijke kenmerken maar deze plant moet ook de omstandigheden aankunnen waarin die geplant wordt. Deze stap is erg belangrijk en met Plantscapes werken wij elke dag om onderscheidend en herkenbaar te zijn met hoge kwaliteit interieurbeplanting. Wij zijn op de hoogte van de laatste styling trends en ontwikkelen zelf ook moderne, hippe plant combinaties. Momenteel zijn hangplanten in een zelf-ondersteunend ecosystem van glas erg populair. Wij nemen deze laatste styling en ontwerp-trends mee in onze ontwerpen voor jouw kantoorruimte.
  • Plantscapers komen ook wel eens buiten, namelijk voor het aankleden van evenementen, congressen, expos of looppaden, binnenplekken en balkon installaties.
  • Onderhoud en zorg is eerder een beroep dan hobby, vooral in kantoren met lage luchtvochtigheid en tochtige gangen. Plantscapes weet precies wat elke individuele plant nodig heeft aan water, voeding, verpotten en natuurlijk liefde. Dan is het ook zaak om de juiste plantenbak of pot te kiezen waarin de plant kan groeien en niet in ‘verzuipt’ want dan kan de grond zuur worden.

Hierboven staat in het kort beschreven hoe het proces van aanvraag tot realisatie verloopt maar natuurlijk komt er veel meer bij kijken van aanvraag tot realisatie. Wij van Plantscapes zijn gedreven en snel. Onze missie is om meer groene en gezonde werk- en leefomgevingen te mogen ontwerpen en onderhouden. Dit gaat altijd op lease basis zodat jij rustig kan genieten van een groen en gezond kantoor

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen met interieurbeplanting, planten verhuur, of eventstyling? Stuur ons vandaag nog een bericht via ons contactformulier, email of bel voor een gratis en vrijblijvende.