Een dag in het leven van..

Als eigenaar van Plantscapes, vertelt Floor graag hoe een dag bij Plantscapes er uitziet. Plantscapes is jong en dynamisch, eigenlijk is elke dag anders. Hieronder een dag in het leven van..

07:30 uur Kantoor

Het is vandaag woensdag en komend weekend staat is er een groot festival in de buurt van Utrecht waar Plantscapes een grote bestelbus vol tropische planten waaronder palmen en bamboe gaat brengen en installeren. De laatste puntjes zet ik vanochtend op de i om alles vlekkeloos te laten verlopen. Vooraf wordt alles tot in detail is afgesproken met de (festival)organisatie. Eerst is het tijd voor ontbijt, een kopje koffie en een belletje met Janna van Kwekerij de Limieten om de opties van een aanvraag voor buitenplanten voor een kledingwinkel in Amsterdam door te nemen.

09:00 uur Plantenplan ontwerpen

Alvorens ik een voorstel voor buitenplanten in pot voor een buitentuin van een Amsterdamse winkel verstuur, besluit ik te overleggen met Janna, eigenaresse van Kwekerij de Limieten. Met Janna en haar collega’s van de Limieten werken wij veel samen en tevens staan onze planten in hun kas opgeslagen. Kind aan huis dus. In overleg met Janna besluit ik om een mooie rozemarijn en palm met foto in de impressie te zetten. Offertes opstellen is maatwerk, maar ik merk dat offertes opstellen steeds makkelijker gaat. Nadat ik de juiste potten heb gevonden, stuur ik offerte met impressie naar de klant. De rest van de ochtend beantwoord ik mailtjes en bel ik met leveranciers.

12:00 uur Lunch en rondje door de kas

Gezond eten vind ik belangrijk vooral als ik lange dagen aan het werk ben. Bij Plantscapes lunchen wij daarom zo gezond mogelijk. Ik bedenk me dat ik ook wel wat frisse lucht kan gebruiken voordat ik naar een nieuwe afspraak rijd. Eerst even alle planten water geven en een frisse neus halen. Ik heb ook vast onze houten plantenbakken en olietonnen klaar gezet voor een verhuur opdracht van een filmset morgen.

14:00 Planten verzorging

Tijd om naar Amsterdam te rijden naar een creatief bureau waar ik wekelijks het plantenonderhoud verzorg. Ik ben goed bekend met de planten en heb ’t erg naar mijn zin met de leuke mensen daar op kantoor. Met behulp van een ladder, gieter, waterspray en vochtigheidsmeter geef ik droogstaande planten weer het nodige water. Waar nodig snoei en bemest ik planten met water en voeding. Ik praat nog even kort met de office manager over hoe onze planten onderhoudsservice bevalt en ga dan op weg naar mijn laatste afspraak van de dag.

16:00 Interieurbeplanting afspraak

Onderweg naar een mijn afspraak in de buurt van Amsterdam voor interieurbeplanting op kantoor. Vorige week kreeg ik een telefoontje van de office manager van het bedrijf, waardoor ik al een goed beeld heb van waar het bedrijf naar opzoek is qua planten en uitstraling. Voor Plantscapes is het belangrijk om het kantoor te zien alvorens wij een impressie en plan maken, want tijdens het bezoek maken wij foto’s van de lichtinval, checken wij op temperatuur (airco, radiator) en tocht. Dit heeft, weten wij uit ervaring, invloed op hoe goed planten het op lange termijn doen. Na aankomst krijg ik een rondleiding door het gebouw en maak ik foto’s. Ik spreek af dat ik uiterlijk vrijdagochtend een ontwerp met voorstel mail. Net voor vijf uur stap ik weer in de auto en bedenk me dat dit een productief bezoekje was.

17:30 Vooruitkijken naar de kerst

Ter afsluiting van de dag heb ik overleg met Nathan over de aanpak van onze kerstbomen en kerstversiering verhuur voor kantoren. De kerst lijkt nog ver weg, maar bedrijven plannen vaak ver vooruit en ik wil ons aanbod het liefste deze week nog online op de website. Gelukkig zijn we het snel eens over het type kerstboom en dat wij het liefst kerstbomen met kluit in pot verhuren. Dit lijkt ons het meest duurzaam, want na verhuur kunnen de kerstbomen weer terug de grond in. Weer wat geleerd! Wij sluiten het kantoor af na weer een mooie dag planten avonturen.

Wij zoeken versterking van ons team. Lijkt het jou leuk om op flexibele basis ons team te versterken? Mail of bel ons dan vandaag nog.