Duurzaam

Plantscapes zet zich in voor een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Dit uit zich in meerdere aspecten.

Leveranciers en kwekers

Plantscapes leveranciers en kwekers worden door ons zorgvuldig geselecteerd. De planten worden zo duurzaam mogelijk gekweekt. Echter is dit proces niet zo makkelijk als het lijkt. Veel kwekers investeren in zonnepanelen, duurzaam watermanagement en biologische bestrijdingsmiddelen. Ook is de plantenvoeding die wij gebruiken biologische. Deze voeding heeft een 100% natuurlijke samenstelling en is toegestaan voor gebruik in de biologische landbouw conform. Dit zijn positieve ontwikkelingen. Plantscapes probeert geen planten in te kopen die van de andere kant van de wereld naar Nederland zijn verscheept (dit gebeurt namelijk veel te veel).

Eigen bedrijfsvoering

Wij minimaliseren onze eigen uitstoot door bewust zo min mogelijk kilometers te rijden en waterverbruik te minimaliseren. Zo vangen wij regenwater op om onze planten te bewateren. Plantscapes is opgericht met de mentaliteit dat al onze producten zo lang mogelijk mee moeten gaan. Planten zijn niet alleen qua uiterlijk prachtig maar planten zuiveren ook de lucht. Hoe meer groen, hoe beter.

Circulaire Visie

In de nabije toekomst zal Plantscapes vanuit een eigen kas met zonnepanelen planten kweken en onderhouden. Regenwater wordt opgevangen om kraanwaterverbruik te minimaliseren. In de beoogde kas worden planten onderhouden door ons enthousiaste team met groene vingers.