Ontwerpgids

Onze ervaring en focus op wat onze klanten voor ogen hebben stelt ons in staat om flexibele, innovatieve en duurzame plantoplossingen te bieden.

Wij delen graag onze kennis, ervaring en passie voor planten om mensen te helpen hun omgeving te verbeteren en ‘plantscapes met een doel’ te creëren.

Deze gids is ontworpen om te helpen de belangrijkste factoren te begrijpen en te overwegen die bijdragen aan het succesvol gebruiken van planten in interieurs.

Goede redenen om planten te gebruiken in commercieel interieurontwerp.

  1. Praktisch

Eén plant heeft vele doelen.

Naast het genieten van voordelen voor mensen, kan het gebruik van planten in commercieel interieurontwerp tegelijkertijd een aantal praktische doeleinden dienen, waardoor ze een veelzijdig onderdeel zijn bij het bereiken van ontwerpdoelstellingen.

Ingangen en bewegwijzering. De plaatsing van planten fungeert als een nuttige visuele aanwijzing om menselijke bewegingen te sturen. Van het duidelijk maken waar een ingang, tot het creëren van een afbakening tussen doorgangen en circulatiegebieden, planten kunnen signaleren waar mensen moeten bewegen en sturen zichtlijnen.

Planten zijn erg effectieve visuele barrière als scherm of scheidingswand door de gemengde dichtheid van de bladeren en onregelmatige contouren. De wand is niet 100% maar geeft wat doorkijk. Planten absorberen en afleiden ook geluid waardoor een geluidsniveau acceptabeler wordt. Planten zijn niet overdreven dicht waardoor het niet hinderlijk is in een ruimte.


Branding. Het gebruik van planten en plantenbakken kan branding direct ondersteunen (door het gebruik van containerontwerp en kleur), en indirect door associatie met natuur en groen.
Styling: formeel, eigentijds, industrieel of informeel. De ontwerpstijl van een ruimte wordt aangevuld met planten en containers. Met containeropties kunnen planten in elke situatie passen. Gewoon een plek aantrekkelijker maken om in te zijn, moedigt alles aan, van klantervaring en algemeen plezier tot teaminteractie en personeelstevredenheid.

In het geval van staande planteninstallaties, biedt het extra voordeel van verplaatsbaarheid de veelzijdigheid om zich aan te passen aan veranderende eisen van verschillende ruimtes.

2. Emotioneel

Biofilie is het idee dat mensen een aangeboren neiging hebben om verbindingen met de natuur te zoeken. Biofilisch design is de relatie tussen mens en natuur in een gebouw, omgeving of setting creëren.

Biophilic Design kan stress verminderen, creativiteit en helderheid van denken verbeteren, ons welzijn verbeteren en genezing versnellen. In de stedelijke levensstijl van vandaag zijn deze kwaliteiten enorm belangrijk

In onze gebouwde omgevingen raken mensen steeds meer losgekoppeld van ervaringen en blootstelling aan de natuur. Steeds meer zorgt de aanwezigheid van levende planten in onze alledaagse binnenomgevingen voor een link naar de natuur. Dit werpt een positieve indruk af op onze algemene indruk van de plaatsen en ruimtes waar we tijd doorbrengen, onze werk- en leefomgeving.

Verbeterde mentale betrokkenheid en algemeen geluk worden naar verluidt gerealiseerd door visuele verbindingen met de natuur. Het opnieuw verbinden van mensen met de natuur door middel van natuurlijk ontwerp speelt een rol in onze verbeterde gezondheid en welzijn.

In ruimtes zoals wachtruimtes, hospitality-ruimtes en open kantoren, waar het aantal mensen fluctueert, planten planten letterlijk ‘consistentie van het leven’ in een ruimte en helpen een stabielere en consistentere indruk van een omgeving te creëren, ongeacht het aantal van aanwezige mensen en niveau van energie.

Het gebruik van planten en groenvoorzieningen zoals verticale tuinen en muren zijn essentieel om het ruimtelijk comfort en de algehele tevredenheid te verbeteren. In open kantoren stellen ze werknemers in staat efficiënter te werken en te helpen bij het evenwicht tussen samenwerken en de behoefte aan werktaken die privacy en concentratie vereisen.

Gastvrij. Op zoek naar gastvrijheid, zijn de klanten van vandaag op zoek naar een meer op maat gemaakte ervaring. In de horeca, hotels en restaurants zouden planten dan ook een belangrijker rol kunnen spelen om met name millenials een speciale ervaring mee te laten maken. Met ontwerpkeuzes waarin hangplanten of juist groene muren zijn verwerkt wordt de natuurlijke band automatisch aangehaald.

Hospitality-locaties die een gevoel van ontsnapping, comfort en socialisatie met planten kunnen ondersteunen, zullen waarschijnlijk langere verblijftijden aanmoedigen en betere gastervaringen ondersteunen die tot hogere inkomsten leiden.

Wellness is de focus van alle trends, en biofiel design ondersteunt een multisensorische ervaring die wellness voor zijn gasten naar een hoger niveau tilt. De aanwezigheid van groene elementen benadrukt de natuurlijke verbindingen waar gasten naar verlangen.

Wat maakt een goed plantlandschap?

Bij het gebruik van planten binnen commercieel interieurontwerp zijn enkele van de elementen die in een goed plantlandschap passen en het op lange termijn effectief maken, onder meer:

• Bereikt een doel. Het hebben van een duidelijke reden om planten te gebruiken is de eerste plaats om te beginnen. Dit doel wordt begrepen door te vragen ‘wat gaan mensen doen op dit gebied?’, ‘Hoe willen ze zich voelen?’, ‘Aan welke praktische eisen moet worden voldaan bij het gebruik van planten?’.

• Draagt ​​bij aan de ervaring van mensen. Of het nu gaat om klanten, het grote publiek of werknemers, als u nadenkt over hoe de planten bijdragen aan het plezier van mensen, zorgt u ervoor dat planten goed geplaatst zijn voor maximaal visueel en praktisch voordeel.

• Is duurzaam. Plantkeuzes moeten ervoor zorgen dat de planten zullen gedijen en op de lange termijn kosteneffectief zullen zijn. De voortdurende investering in het onderhouden van planten (in overeenstemming met het volume) moet ook duurzaam zijn vanuit het perspectief van een klant.

• Consistente kwaliteit en presentatie. Continuïteit in kwaliteit en presentatie is belangrijk om de algehele impact van planten te behouden. Een van de grote voordelen van het inhuren van fabrieken is dat hun vervanging meestal is inbegrepen in de huurprijs, wat betekent dat planten sneller worden verwisseld en niet in een ongezonde staat blijven.

• Minimale verstoring om te onderhouden. Er moet worden nagedacht over hoe en wanneer planten worden onderhouden en onderhouden. Door gezondheids- en veiligheidseisen kan het bijvoorbeeld nodig zijn dat toegang tot planten op hoogte moet plaatsvinden als er geen andere mensen in de buurt zijn.

Praktische overwegingen bij het plannen / ontwerpen van kamerplanten voor binnen

Bij het plannen van het gebruik van planten in commercieel interieurontwerp, zorgt het nadenken over een aantal praktische overwegingen ervoor dat een beplantingsontwerp werkbaar en geschikt voor het doel is.

  1. Plantmaat

De meest over het hoofd geziene overweging bij het ontwerpen van plantplanten binnenshuis is waar de planten in moeten groeien. Voldoende ruimte voor de kweekcontainers en subirrigatie moet worden toegestaan. Grotere planten hebben meer grond nodig voor de ontwikkeling van een gezond wortelstelsel, om voldoende water vast te houden tussen servicebezoeken en om rechtop en stabiel te blijven.

Met uitzondering van grote binnentuinen, worden kamerplanten over het algemeen bewaard in hun groeiende containers die vervolgens in de decoratieve plantenbak worden opgevoerd. Hoewel er ruimte moet zijn voor deze afzonderlijke containers, zorgt het voor gezondere planten en wordt het gemakkelijker om planten uit te wisselen als dat nodig is.

2. Wateroverwegingen

Hoe planten worden bewaterd, moet worden begrepen bij het overwegen van plaatsing en ontwerp van plantenlandschappen. Plantenbakken moeten waterdicht zijn en over het algemeen wordt een voering of subirrigatiesysteem gebruikt waarin de plant in de planter of presentatiecontainer zit. Voor bewatering geeft dit de plant toegang tot voldoende water tussen onderhoudsbezoeken en beschermt het ook andere interieurelementen tegen waterschade.

Als grotere interieurinstallaties zoals plantenwanden en binnentuinen op een geautomatiseerd irrigatiesysteem moeten worden uitgevoerd, moeten ook wateraansluitpunten en drainage worden overwogen.

  1. Groeicondities

Verschillende omstandigheden hebben invloed op plantkeuzes. Planten variëren in hun tolerantie voor schaduw, natuurlijk lichtniveau, sterk zonlicht, temperatuur en blootstelling aan wind. Huurplanten kunnen adviseren over plantensoorten die het beste passen bij de omstandigheden en passen bij de ontwerpopgave.

Gewoon binnenshuis zijn is voldoende voor veel soorten planten (zoals fruitbomen en de meeste inboorlingen) om snel te verslechteren, bladeren te laten vallen en ziek te worden.

  1. Andere milieueffecten

Andere milieueffecten zoals de nabijheid van kachels en ventilatieopeningen, openingstijden (bijv. Gesloten met de lichten de hele dag uit) kunnen de effectiviteit van planten beïnvloeden en kunnen tijdens de ontwerpfase worden doorgewerkt.

  1. Toegankelijkheid

De toegankelijkheid voor installatie van planten wordt soms over het hoofd gezien. Hoewel in sommige situaties hoogte-apparatuur kan worden gebruikt, kan in andere situaties de toegang via trappen en liften de omvang beperken van wat in eerste instantie kan worden geïnstalleerd. Eenmaal geïnstalleerd, is toegang voor service en ruilinstallaties nodig om de nodige zorg en onderhoud te bieden.